thomascook.be
TCB
0ABB81A8752C8031CFF67464465C9987
cruises.thomascook.be
Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

Home - Cruises - Search result page Print deze pagina

Azamara

home
home
Cruise
nl
Azamara

De Azamara schepen

Algemene info over Azamara

“Setting a new standard in deluxe cruising”

 

Azamara Club Cruises heet voortaan kortweg ‘Azamara’. De nieuwe, ingekorte naam dekt beter de lading. Azamara wil immers meer zijn dan een cruiserederij en haar gasten nog intensiever onderdompelen in de ruim 300 bestemmingen en 70 tot 80 landen die de Azamara Journey, Azamara Pursuit en Azamara Quest jaarlijks bezoeken. 

Het gerevitaliseerde logo symboliseert de oneindige mogelijkheden voor reizen over de hele aardbol en de wil van de rederij om de gasten iconische bestemmingen voor te stellen en de platgetreden paden te verlaten. De ster verwijst naar Azamara’s naamgenoot Acamar, de helderste ster in het zuidelijke halfrond die net als de poolster de weg aangeeft.

De langere verblijven, meer overnachtingen in de havens en nachtelijke rondleidingen maken Azamara uniek binnen de sector. 

Hoogtepunten in het programma zijn onder meer ecotochten naar de orang-oetans in Borneo, safari’s in Zuid-Afrika, ontdekkingen van de Boliviaanse zoutvlaktes en de Chileense Artacama-woestijn, treinreizen in Australië, Nieuw-Zeeland en Noorwegen, meerdaagse bezoeken aan Moskou en Jekaterinenburg en verkenningen van de Pantanal-regio in Brazilië. 
 

De drie boetiekschepen - Azamara Quest, Azamara Journey en Azamara Pursuit- die elk 690 gasten ontvangen in een relaxte en informele sfeer. Beide schepen werden begin 2016 helemaal vernieuwd. De Azamara Pursuit werd begin 2018 volledig gerenoveerd. Alle kajuiten en suites kregen een frisse aankleding. Nieuw zijn enkele Spa Suites die aansluiten bij de Sanctum Spa. Gasten in deze accommodatie genieten bovendien van een aantal wellnessvoorzieningen.

De publieke ruimtes ondergingen een gedaantewissel. De Pool Grill werd omgetoverd tot The Patio waar gasten ’s avonds sfeervol in de open lucht kunnen dineren. Het zelfbedieningsrestaurant Windows Café kreeg lichtere kleuren en meer tafels voor twee personen. Het aanpalende terras en de Sunset Bar ondergingen eveneens een verjongingskuur en zijn dé ideale plek om na het avondmaal de zonsondergang te bewonderen. Ook Discoveries, het hoofdrestaurant aan boord van de Azamara-schepen, kreeg een aangepast interieur. Helemaal nieuw is de Living Room, een loungeconcept met gezellige zetels, sofa’s en wijntafel. Overdag kunnen gasten in de Living Room terecht voor gebakjes en een ruime selectie thee en koffie. In de vooravond staan wijn en tapas op het menu.

De schepen van Azamara varen tijdens het winterseizoen in de Caraïben, Centraal-Amerika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Azamara Pursuit concentreert zich in de winter voornamelijk op Zuid-Amerika. Tijdens de zomer doorkruisen ze de Europese wateren. De Azamara schepen bezochten in 2018 meer dan 200 bestemmingen in 68 landen. Azamara legt daarbij de klemtoon op de bestemming. De schepen meren aan in heel wat kleinere havens die de grote schepen niet kunnen aanlopen en blijven vaak overnachten op de bestemming. Bovendien organiseert de rederij avondexcursies en genieten de gasten op bijna elke afvaart van een gratis AzAmazing Evening, een exclusief event op een bijzondere locatie.

Azamara Cruises stelt een reisformule voor waarbij frisdranken, een selectie sterkedrank, internationale bieren en fooien voor het boordpersoneel in de prijs zijn inbegrepen. Gasten die in de suites verblijven, kunnen beroep doen op een butler die hen onder meer thee en gebakjes serveert in de namiddag, ontvangen 235 minuten gratis internet en dineren gratis in de twee specialiteitenrestaurants Prime C (vlees) en Aqualina (Mediterraans). Wie in de Club World Owner’s en Club Ocean suites verblijft, ontvangt bovendien een gratis Insider Access, een onderdompeling in het plaatselijke leven, of Nights in Cool Places, een verwenavond met exclusief diner en een nacht onder de sterrenhemel.