thomascook.be
TCB
81721D60E353A4356D8EF3F9F87ABB72
cruises.thomascook.be
Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u


Koningsdam

Holland America Line

Details van het schip

Lengte: 297 m
Tonnage: 99500 ton
Passagiers (Dubbele bezetting): 2650
Bemanning: 1036
Dekken: 13

Algemene info over het schip

De Koningsdam, in 2016 in de vaart genomen, zet de traditie, het nautische erfgoed en de befaamde service en stijl waar Holland America Line om bekend staat voort, terwijl de lat hoger wordt gelegd voor 2016e-eeuwse elegantie.

De Koningsdam, die plaats biedt aan 2.650 gasten, is de eerste in zijn klasse en luidt een nieuw tijdperk in van cruises in de Pinnacle-klasse.

De oorsprong van de naam is, net als het schip zelf, een mix van eigentijdse en klassieke elementen: "Koning" is een eerbetuiging aan koning Willem-Alexander, de eerste Nederlandse koning in meer dan 100 jaar.

Om dit nieuwe schip mogelijk te maken gaf Holland America Line de opdracht aan twee legendarische partners: de innovatieve Adam D. Tihany, die wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande ontwerpers van restaurants en hotels, en Bjørn Storbraaten, de kracht achter de schepen ms Nieuw Amsterdam en ms Eurodam.

Hun stijlelementen voor Koningsdam? Ruimtes gevuld met licht. Vloeiende rondingen. Een uitgekiend samenspel van geavanceerde technologie en elegantie. Met schitterende architectonische elementen geïnspireerd door muziek. Allemaal verbonden in een ontwerp dat gekenmerkt wordt door een vooruitstrevende aanpak.

In het hart van het schip is het centrale atrium van de Koningsdam een puur visueel spektakel. De ruimte die drie verdiepingen hoog rijkt, is opgeluisterd met een luchtige roestvrij stalen sculptuur die het gevoel van een klassiek kwartet oproept met snaren, bogen en strijkstokken. Het atrium heeft een overkapping die als achtergrond dient voor subtiel veranderende HD-projecties. Kijk overdag omhoog om slierterige cirruswolken voorbij te zien drijven. Tegen de avond krijgt het atrium dramatische lichttinten of geeft het de heldere sterrenconstellaties van de nachtelijke hemel weer.

Restaurants en Bars

  • 2 restaurants en cafés
  • 7 lounges/bars

Proef van de speciale hamburgers bij het zwembad van de Dive-In, kies voor de verfijnde ambiance van de elegante eetzaal, breng een romantisch avondje door in de Pinnacle Grill of geniet van dineren in de hut op elk moment van de dag.

Main Dining
In de hoofdeetzaal kan je kiezen voor fixed seating (je kiest zelf om traditioneel op een vaste tijd aan een vaste tafel te dineren) of voor flexibele open seating. Het restaurant biedt dagelijks open seating aan van 17:15 tot 21.00uur. Fixed seating wordt aangeboden om 17:45 en om 20.00uur. (tijstippen onderheving aan wijzigingen)
 

 

Faciltiteiten aan boord

  • 2 zwembaden
  • 2 spa en salon
  • fitness center
  • winkeltjes
  • Bibliotheek/internet center
  • wifi aan boord
  • casino
  • sportfaciliteiten

Vele activiteiten aan boord, waaronder cursussen wijnproeven en -mengen in een intieme sfeer in BLEND by Chateau Ste. Michelle Volg een cursus videobewerking, kom op krachten in ons Greenhouse Spa, neem Pilateslessen of kom gewoon tot rust en ontspan.